Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beklämmande moderater

Lars Molin, du tycks glömma bort att ni moderater innehar oppositionsrådsposten under hela den här mandatperioden.

Annons

De Nya Moderaterna i Ljusdal gör ett försök (9/7) att rättfärdiga sitt tillkortakommande när det gäller att driva en offensiv oppositionspolitik i Ljusdal. Er man på plats, Jan Hedlund, har tyvärr inte agerat som något annat än ett tredje kommunalråd, vårt tredje avlönade kommunalråd alltså.

Du skriver i ditt debattinlägg vad ni vill göra om ni eventuellt vinner valet 2010, men vad har ni moderater gjort under innevarande mandatperiod?

Moderaterna innehar en välbetald oppositionsrådspost, vilka egna förslag har ni lagt för att försöka ändra den negativa befolkningsutvecklingen eller för den delen att öka antalet arbetstillfällen i vår kommun?

Det kan väl aldrig vara meningen att Moderaternas oppositionsråd under innevarande mandatperiod genomgår en lärlingsperiod som kommer att kosta Ljusdals kommuns skattebetalare över två miljoner kronor.

Snälla Lars Molin, det krävs handling för att bevisa att man är beredd att göra skillnad. Du skriver att ni inte delar Socialdemokraternas syn på besparingar men ändå röstar ni på dessa besparingar trots att ni själva skulle göra det annorlunda. Varför inte göra det annorlunda, varför agerar ni med ett tredje inaktivt kommunalråd?

Moderaterna säger sig vilja skynda långsamt för att inte skada kommunen och motverka era långsiktiga mål. Det är kvalificerat skitsnack, ni har haft flera år på er att göra den inriktning på er politik som ni så gärna pratar er varma om i era debattinlägg, men tyvärr är det som ordspråket säger tomma tunnor skramlar mest.

Lars Molin skriver också i sitt debattinlägg att det krävs handlingskraft och ett politiskt ledarskap som i dag inte finns i Ljusdals kommun. Jag är även beredd att säga att det saknas handlingskraft och politiskt ledarskap inom det partiet som innehar oppositionsrådsposten i Ljusdals kommun, nämligen det "nya arbetarpartiet". Varför inte använda er handlingskraft och ert politiska ledarskap under innevarande mandatperiod, varför vänta till nästa mandatperiod?

Det är beklämmande att läsa Moderaternas ständiga kritik på de styrande i Ljusdals kommun och sedan se hur samma moderater röstar igenom de styrandes förslag.

Bodil Eriksson

Folkpartiet Liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons