Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beklagligt agerande

Monica Robin Svenson skriver att det är beklagligt att Leif Hansen vänt sig till domkapitlet för att få beslutet prövat om att tillsätta en ny kyrkoherde. Jag som medlem av kyrkan tycker att det är beklagligt att du Monica över huvud taget tänker tanken att göra så.

Annons

Du Monica Robin Svenson skriver att det är beklagligt att Leif Hansen vänt sig till domkapitlet för att få beslutet prövat om att tillsätta en ny kyrkoherde på ett vikariat som ännu inte gått ut.

Jag som medlem av kyrkan tycker att det är beklagligt att du Monica över huvud taget tänker tanken att göra så. Jag hoppas innerligt att du verkligen har stora skäl till att göra som du gör!

Du skriver att det var i samråd med Jan-Anders Johansson. Samråd i det här läget kan betyda olika saker. Kanske han efter samtal med dig kände att han inte "platsade". Det du har gjort Monica är tyvärr ofta förekommande i dag i arbetslivet, när de som sitter med den så kallade "makten" vill ha sin vilja igenom. I politiken har detta tillvägagångssätt pågått i många år, men snälla du! Låt det stanna kvar där! Det hör inte hemma på en arbetsplats i dagens Sverige. Varken inom kyrkan eller någon annanstans.

Precis det här som du har gjort nu, är självupplevt, och en sak kan jag berätta för dig, det är inte roligt. Jag tror att alla människor far mycket illa av att bli behandlad så här (även politiker). Kanske det vore på sin plats att ni alla tänker till en extra gång innan ni anställer vikarier. Man tar inte in en människa på ett vikariat, för att sedan med alla medel få den människan att sluta innan vikariatet har gått ut.

Sedan tycker jag att det är lågt att blanda in personalen i det här. Du skriver att personalen ställde sig positiv till beslutet. Min tanke: de kanske inte vågade annat när ursållning är på gång. De vet ju någonstans i bakhuvudet vad som kan hända. Eller hur? Jag tror inte Ljusdal-Ramsjö församling har farit illa av att låta Jan-Anders fått göra klart sitt vikariat, och efter det har du/ni haft fri väg att göra de förändringar som du/ni anser är till församlingens bästa. Det är människor du/ni håller på med, inte papper! Som du tycker att Leif sätter käppar i hjulet för församlingens arbete, tycker jag att du/ni sätter käppar i hjulet för en annan människas liv. Tänk till!

A-L

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons