Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behövs det en kurs?

Att försöka samla sig till en insändare efter terrordådet i Norge, då allt annat i vår omgivning kommer i andra hand, känns svårt. Tankarna hos oss alla, har nog ständigt vandrat till släkt, anhöriga och vänner, och till de unga som hade framtiden framför sig.

Annons

Vart är världen på väg, mord, våldsdåd, våldtäkter och barnfattigdom, har blivit stående läsning i dagspressen, trots alla experter och politiska uttalande om att det går bra för Sverige. Trots kraftansträngningar för att nedbringa denna människoförnedrande utveckling, verkar man komma längre från det tilltänkta målet.

Vardagen visar att EU och euron kanske inte var det lyckade experiment som det framställdes som. Kan det önskade anslaget från Sverige om 10 miljarder kronor ha någon betydelse i sammanhanget, som läget nu gestaltar sig ute i krigshärdarna, med vårt lands ekonomiska insatser plus ovan nämnda penningslukare EU.

Kanske att det har ett samband med att det beryktade uttalandet om lika sjukvård för alla, där inte slantarna räcker för ambulansverksamhet i bland annat Ramsjö och Los, för snabb transport till sjukhus vid stroke och infarkt. Att det krävs, intygar alla som är insatta i frågan. Behövs det en kurs, som är så populärt, för tjänstemän och politiker?

Mobbning är ju något som alla vill bekämpa, Juholt ny partiordförande i Socialdemokraterna verkar bli utsatt för denna behandling, efter endast tre månader. Det krävs fullkomlighet redan. Att han blir pressad av alliansen det hör till spelets regler, avgående ministrar och funktionärer i egna partiet, som inte var önskvärda efter att ha kört skutan i sank, sällar sig till skaran.

Bland annat skäggstubben under näsan, omnämnde en kvinnlig före detta minister. Vad är det som säger att hon inte kan erhålla något liknande vid högre ålder? Reinfeldt har haft lättare att befria sig från sina avgående ministrar under åren, det har så att säga skött sig själv, var Littorin den sista?

Avslutar med att erkänna min stora kritik till S-sidans förödande landsbygdspolitik under många år, den som alliansen nu håller på att fullfölja. Reinfeldts erkännande till Olofsson vid hennes meddelande om avgång, för förnyelse av hennes parti, hur ska man tyda detta, efter kräftgången?

Leif Jönsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons