Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behandling i Gävle

Svar till En helt sjuk resa. Krävs behandling för att undersöka matstrupen och ta bort något som har fastnat i halsen så görs detta på Gävle sjukhus av jourhavande läkare. Därför är det enklare för patienten att göra röntgen på samma ställe.

Annons

Svar till En helt sjuk resa (7/1)

Akutmottagningen har öppet dygnet runt alla dagar på året. Här finns specialistkunskap för att ta emot och behandla patienter med akuta skador och sjukdomar från nio olika kliniker i länet.

Signaturen ”ÅES” satte i halsen och blev efter kontakt med 1177 sjukvårdsrådgivningen hänvisad till jourhavande öron-, näsa- och halsläkare som helger finns på Gävle sjukhus från 16.30 till 7.20.

Diagnos kan alltid ställas med röntgen, den resursen finns helger på Hudiksvalls sjukhus. Krävs behandling för att undersöka matstrupen och ta bort något som har fastnat i halsen så görs detta på Gävle sjukhus av jourhavande läkare. Därför är det enklare för patienten att göra röntgen på samma ställe.

1177 Sjukvårdsrådgivningen ger invånarna råd på telefon dygnet runt. Där görs en professionell bedömning av vårdinsats och vid behov i samråd med jourhavande läkare.

1177 Sjukvårdsrådgivningen upplyser alltid patienter som tar egen bil att höra av sig om tillståndet förvärras och att alltid kontakta 112 vid en allvarligare försämring.

Anders Zetterlund

vårdenhetschef,

akutmottagningen Hudiksvall

Monica Öhlander

vårdenhetschef,

1177 sjukvårdsrådgivningen i Gävleborgs län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons