Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behåll glödlamporna

Att tvingas ersätta våra vanliga glödlampor med kvicksilverbemängda lågenergilampor torde vara ett av det mest idiotiska beslut som politikerna någonsin fattat.

Annons

Att tvingas ersätta våra vanliga glödlampor med kvicksilverbemängda lågenergilampor torde vara ett av det mest idiotiska beslut som politikerna någonsin fattat. I Sverige har vi koldioxidfri elproduktion, till och med så mycket att vi exporterar.

När vi använder våra vanliga glödlampor ger detta inte något koldioxidutsläpp. I stora delar av Europa är det en helt annan sak, eftersom huvuddelen av elektriciteten produceras i kolkraftverk. Det är säkert helt rätt att det är bra för miljön om tyskar, holländare med flera övergår till kvicksilverlampor. Men varför ska vi i Sverige göra det, då det inte har några som helst positiva effekter på koldioxidutsläppen.

Vi får ju i stället negativa effekter på miljön genom att vi ökar de kvicksilvermängder som vi måste ta hand om i Sverige. Vad hände med det kvicksilverförbud som infördes i Sverige för många år sedan?

Rolf Nylander

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons