Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre tillgänglighet, mer demokrati

Sverigedemokraterna vill göra medborgarna mer upplysta och delaktiga i regionpolitiken.

Annons

Allt fler beslut som fattas på regional nivå påverkar gävleborgarnas vardag. För att få fler intresserade och insatta i regionpolitiken och de olika partiernas förslag på hur regionen ska styras har vi förslagit att motioner som är under behandling, samt besvarade motioner ska göras enkelt tillgängliga på Region Gävleborgs hemsida. När medborgarna känner sig delaktiga skapas lättare legitimitet och acceptans för de demokratiskt fattade besluten även när de inte sammanfaller med den egna viljan. Ett hot mot demokratin är medborgarnas bristande kunskap om politiska processer och de olika politiska alternativ som finns och vad dessa står för. Vad vill de olika politiska partierna? Genom att få reda på vad politiker vill och gör mellan valen blir det lättare att ta ställning till vem och vilket parti du som medborgare vill lägga din röst på.

Den moderna tekniska utvecklingen har lett till en snabb förändring av människors sätt att kommunicera och söka information. Människor söker information hemma framför datorn och ju bättre du är på att söka desto större möjlighet har du att hitta relevant information. För den politiskt intresserade i Region Gävleborg kan det finnas ett intresse att ta del av vilka motioner som lämnats in och genom att göra motionerna och dess svar tillgängliga så ökar transparensen gentemot medborgarna som är våra uppdragsgivare.

För intresserade kommer möjligheten att följa de olika partiernas förslag genom åren att underlättas vilket i sin tur är ett steg för ökat intresse för politik och förståelse för demokratins gång. Ett sådant förfarande ger endast vinnare.

Mattias Eriksson

regionråd (SD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons