Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre på Palmes och Erlanders tid

/

Olle Ljungbeck tycker att den intellektuella nivån på dagens politiker är oroväckande låg och att den var högre på Erlanders och Palmes tid.

Annons

Verkligheten visar att Tage Erlander och Palme hade rätt. Rubricerade statsministrar var båda oroade över den sjunkande intellektuella nivån hos regerings- och riksdagsledamöter. Bekräftelse på att deras farhågor var riktiga får vi så got som varje dag.

Senaste exemplet var under riksdagens öppnande när en socialdemokratisk riksdagsledamot, 56 år gammal, inte kunde tygla sig utan jagade pokèmon under statsministerns tal!

En annan som visat brist på såväl omdöme som begåvning är Miljöpartiets utbildningsminister Gustav Fridolin. När frågan om att förbjuda religiösa friskolor för att förhindra att barn indoktrineras ansåg han att 6–14-åriga barn mycket väl själva kunde säga i från om de inte önskade bli indoktrinerade!

I dag stoltserade såväl försvaret som politiker över att man beslutat om att cirka 150 soldater skulle vara kvar på Gotland för att försvara denna mot någon makt som inte nämndes. Denna nyhet presenterades utan att någon brast i skratt.

En miljöpartist vill att kommunerna ska få ta ut en särskild skatt på parkeringsplatser. Hon lär ha föreslagit detta på fullt allvar!

Detta är bara några exempel på förslag från dagens politiker som Tage Erlander och Palme redan på sextiotalet varnade om att deras begåvning var i dalande. Eftersom deras uttalanden gjordes för cirka femtio år sedan måste vi börja närma oss katastrofen!

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons