Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre med sparbössa än pappersmugg

Svar till Jerker Sjölander angående insändaren En värdig hjälp till romerna (
19/4
):

Annons

Att ha en burk vid kassan för att samla in pengar där i stället för att lägga slantarna till tiggare utanför butiksdörrarna är en lösning som Hudik Bröd tillhandahållit länge i form av en insamlingsbössa till Hjälp Till Liv. Pengarna går sedan till konstruktiv hjälp i tiggarnas hemländer.

För att få ta del av dessa pengar måste mottagarna vara hemma hos sina barn och skicka dem i skolan. På så vis slipper människor den förnedrande och passiviserande tiggartillvaron och kan bygga upp hopp tack vare regelbundet stöd. Dessutom är vi säkra att de donerade pengarna går fram till avsedd mottagare och inte till mellanhänder som omsätter dem till häftiga bilar och villor med marmorlejon vid ingången mitt i fattiga samhällen i Rumänien och Bulgarien.

Tiggarna sitter kvar även utanför min butik. Men Hjälp Till Liv håller på att bygga upp alternativa försörjningsmöjligheter för dem både i hemländerna och här. Ju mer pengar som hamnar i bössan i stället för i pappmuggen desto större är chansen att några kan övergå till annan försörjning.

Dorothea Guth

Hudik Bröd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons