Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre med färre barn i varje grupp

/
  • Nu hade vi en chans att få ekonomiskt bidrag för att minska barngrupperna, en chans vi gick miste om, utan att vi politiker i BUN ens blivit informerat, skriver debattören.

Jag blev förvånad när jag såg BUN:s ordförande Alexandra Gard (S) i tv berätta att nämnden inte hade sökt statsbidraget för att få till mindre barngrupper, skriver Maria Hansson Nielsen (KD).

Annons

I en artikel på helahälsingland.se i tisdags berättar två föreskollärare, som är pedagoger i en avdelning av 1-3-åringar, om frustrationen att inte räcka till med de stora barngrupper Söderhamn Kommun har i sina förskolor. I artikeln står det bland annat att frågan inte är prioriterad av politikerna. Detta är inte helt sant. Vi kristdemokrater, tillsammans med Moderaterna, Liberalerna och Centern sätter frågan om mindre barngrupper som första prioritet.

Jag blev förvånad när jag såg BUN:s ordförande Alexandra Gard (S) i tv berätta att nämnden inte hade sökt statsbidraget för att få till mindre barngrupper. Detta utan att ha lyft frågan i nämnden, och utan att ha informerat oss politiker om det, innan hon gick ut i media.

Som den ena läraren så riktigt påpekar blir situationen inte bättre av mer personal. Däremot blir det bättre med färre barn i varje grupp. Det är därför som vi kristdemokrater under en rad av år påpekat att det måste bli mindre barngrupper i våra förskolor.

I viktiga beslut rörande barn hänvisar vi politiker till att vi sätter barnens bästa i centrum. Just därför är det också viktigt, att förskolan minskar antalet barn i grupperna. I mindre grupper blir barnen mindre stressade, och våra pedagoger får den tid de behöver för sitt pedagogiska arbete.

Nu hade vi en chans att få ekonomiskt bidrag för att minska barngrupperna, en chans vi gick miste om, utan att vi politiker i BUN ens blivit informerat.

Maria Hansson Nielsen (KD)

ersättare i BUN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons