Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäst om staten tar över sjukvården

Hur skall Landstinget Gävleborg kunna återerövra trovärdigheten i sin verksamhet. Enligt min mening endast genom att ett rejält maktskifte sker 2010 med skapande av nya manus, roller och nya ansikten.

Annons

Landstinget Gävleborg ansvariga landstingsråd, direktörer och divisionschefer.

För nio månader sedan skrev jag en insändare om ytterst allvarliga brister gällande handhavande och skötsel av röntgenutrustningarna vid Landstinget Gävleborg.

Min insändare byggde på ett inspektionsprotokoll från Statens strålskyddsinstitut juli 2008 som konstaterat allvarliga brister gällande den handhavande personalens utbildning samt att röntgenstrålning användes i onödan med ökade risker för personal och patienter.

Landstingsråd och direktör skyllde på att en stor omfattande omorganisation genomförts! Landstinget fick ett år på sig att rätta till bristerna. Strålskyddsinstitutet kunde också konstatera att det användes 20 gånger starkare strålningsdos vid ett sjukhus än vid ett annat trots att undersökningarna var identiska.

Träffade ett välbetalt landstingsråd i helgen som inte hade en aning om detta!

Min fråga är nu, vad har åtgärdats och hur ser de ansvariga på detta. Endera Knapp eller numera också Björn Brink bör ju kunna med hjälp av organisationen svara på detta.

Läste också en nyskriven avhandling från Umeå universitet som visar hur kvinnor som vill starta eget inom vården motarbetas och stoppas av landstinget. Tänker på en strof av Olof Palme "hur länge skall de få hålla på" med omorganisationer, nya projekt, neddragningar, stordivisionsdrift, misshandeln av personalens arbetsmiljö.

Hur skall Landstinget Gävleborg kunna återerövra trovärdigheten i sin verksamhet.

Enligt min mening endast genom att ett rejält maktskifte sker 2010 med skapande av nya manus, roller och nya ansikten för nytt hopp och ny miljö för personal och vårdtagare.

Alternativet antagligen det bästa är ju att staten får överta och sköta sjukvården.

Sven-Olof Westin

Trogsta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons