Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäst med "hjärtat" i Bollnäs

Ett av Bollnäspartiets ledord är ett genuint engagemang för innevånarna i Bollnäs kommun.

Annons

Upphandlingen av Bollnäs sjukhus är ett sådant engagemang, och Mitt Hjärta som driver bland annat Bollnäs hälsocentral vill gärna även driva Bollnäs sjukhus.

Bollnäspartiet har fått tagit del av underlaget för upphandlingen som jag har läst igenom och fokuserat på nedanstående områden.

• Fokus på multisjuka, äldre och människor med kroniska sjukdomar.

• Vård på lägsta effektiva vårdnivå

• Teamarbete runt den åldrande patienten

• Rätt patient till rätt vårdnivå

• Korttidsplatser på vårdavdelning underlättar flöden

• Mått som kan följas upp

Mitt Hjärta har mycket bra visioner och sätter vårdsökande i centrum för bästa effektiva vård och rätt patient till rätt vårdnivå.

Anna Hammarström beskriver det så här: Exempel; den åldrige människan som normalt klarar sig på egen hand i hemmet eller i särskilt boende plötsligt får en infektion med feber ger symptom andfåddhet och bröstsmärtor som gör att personen kommer till akutmottagningen med en flora av symptom som andnöd, feber, smärta i kropp och själ, ofta förvirrad och svårt och stå på benen.

Rätt vårdnivå för denna person är specialistkompetens nära som har erfarenhet och kan se helheten, och inleda behandlingar som gör att personen inom några dygn blir återställd och kan gå tillbaka till sitt vanliga boende. För att genomföra effektiva vårdinsatser på denna person krävs korttidsplatser (mellanvårdsplatser) på vårdavdelning. Vinsten blir att personen på kortast möjliga tid blir återställd och inte behöver transporteras till ett annat sjukhus som är mycket arbetsamt för dessa personer samt minskade kostnader då personen kan omhändertas nära.

Bollnäs behöver ett bra närsjukhus för befolkningen och därför ser vi gärna en lokal entreprenör med ”hjärtat” i Bollnäs.

Maud Östlund

Bollnäspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons