Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens behov prioriteras

Svar till f.d. socialarbetare (28/7). Anonyma insändare som far med grova osanningar ska väl egentligen inte bemötas, men eftersom denna var särskilt slarvig, och riktad mot oss, väljer vi ändå att besvara den.

Annons

Att det ibland förekommer insändare som kritiserar socialnämndens verksamhet är förståeligt, för en verksamhet som ofta tillämpar myndighetsutövning, och där besluten inte alltid sker i konsensus med klienten.

Det är också därför som vi ibland blir anmälda till högre instans, av någon som inte är nöjd med det vi beslutat om. Det är utomordentligt viktigt att den möjligheten finns, för de som inte är nöjda, och det är lika viktigt att vi kan ge en bra motivering till att vi beslutar som vi gör.

Vår anonyme insändarskribent vet förmodligen inte hur statistiken ser ut, men faktum är att vi i stort sett i samtliga överklaganden fått rätt i högre instans!

Att vi inom socialnämndens verksamhetsområde gjort nedskärningar som drabbat barn är dock helt gripet ur luften! Tvärtom så har vi i majoritetssamarbetet med S lyckats att prioritera just socialtjänsten och barnens behov, även under den tuffa tid som varit, med den finanskris som drabbat offentlig sektor hårt.

Vi har dessutom fått hantera en kraftig ökning av försörjningsstödet, socialbidragen, på grund av regeringens gjorda förändringar inom sjukförsäkringssystemen.

Avslutningsvis vill vi hälsa insändarskribenten välkommen till oss för en diskussion om välfärden i allmänhet och Hudiksvalls socialtjänst i synnerhet!

Alf Norberg (V)

Elisabet Swedman (V)

ledamöter i socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons