Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen mår dåligt

Politikerna i Bollnäs vill ta bort en väl fungerande skola där elever, personal och föräldrar trivs jättebra! Det som ändå gör mig mest upprörd är att jag ser hur detta påverkar mina barn. De pendlar mellan hopp och förtvivlan.

Annons

Nu får det vara nog! Politikerna i Bollnäs vill ta bort en väl fungerande skola där elever, personal och föräldrar trivs jättebra! Varför?

Tror ni verkligen att någon av oss föräldrar kommer att välja att sätta våra barn från och med 6 ibland 5 års ålder på Granbergsskolan eller på Nyhamre-skolan? Med långa bilfärder/taxiresor som följd? Var finns ”miljötänket” där? Vi har rätt att välja skola och vi har rätt till skjuts till närmaste skola. För mig är det självklart att barnen ska erbjudas plats på denna skola, i detta fall Björktjära-skola, om Växsjö-skola läggs ned. (Men då måste även denna skola byggas ut, eller?)

Det som ändå gör mig mest upprörd är att jag ser hur detta påverkar mina barn. De pendlar mellan hopp och förtvivlan. Ska deras skola finnas kvar? Kommer den att rustas? Kommer den att läggas ned? Kommer klasser att splittras? Försvinner deras trygghet? Frågorna är många. De blir ledsna och nedstämda och när de dessutom får läsa i tidningen att även grundskolechefen vill att deras skola ska läggas ned ser jag ljuset slockna i deras ögon. Detta känns fruktansvärt! Som förälder vill man sitt barns bästa, jag skulle aldrig sätta mina barn i en skola som jag inte trodde skulle kunna ge mina barn de rätta kunskaperna för att klara sin skolgång. Jag har det största förtroendet för våra lärare.

Jag anser att vi har varit mer än tålmodiga här i Växsjö. Sedan 2001 har vi blivit lovade en upprustning av vår skola. Varför har inget hänt?

Mamma till två undrande barn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons