Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen behöver vår hjälp

Barnen är vår framtid och vårt hopp. Deras rätt till liv, hälsa och frihet borde vara självklar, men så är det inte ens innanför våra egna gränser.

Annons

Barnen är vår framtid och vårt hopp. Deras rätt till liv, hälsa och frihet borde vara självklar, men så är det inte ens innanför våra egna gränser. Ute i världen är det dock ännu värre och miljoner barn dör varje år till följd av sjukdomar och andra umbäranden orsakade av fattigdom, krig och katastrofer.

Sådant som för oss numera är självklarheter som att få gå i skolan, ha möjlighet till sjukvård när det behövs och få mat för dagen är inte mer än en dröm för många barn. Radiohjälpens insamlig till förmån för världens barn förbättrar möjligheten för ett stort antal barn världen över varje år. Pengarna som samlas in fördelas mellan de deltagande organisationerna och går direkt in i deras egna projekt som kan handla om allt från skolprojekt till hälsovård, bekämpning av sjukdomar, matförsörjningsprojekt med mera. Insamlingen pågår redan nu, men de stora riksomfattande aktiviteterna är i år förlagda till 9–10 oktober samt tv-galan som sänds 16 oktober.

I år deltar Afrikagrupperna, Diakonia, Erikshjälpen, Hoppets stjärna, Individuell Människohjälp, IOGT-NTO-rörelsen, KFUK-KFUM, Kooperation Utan Gränser, Lions, Läkarmissionen, PMU InterLife, Rädda Barnen, Röda Korset, SOS Barnbyar, Svenska kyrkan, Unicef Sverige och Vi-skogen i insamlingsarbetet som samordnas via Radiohjälpen.

Röda Korset i Ljusdals kommun genom Åsa Älander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons