Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara svammel

Jag såg i onsdags 4/5, tv-programmet Uppdrag granskning som synade fas 3-sysselsättningen. Det är rent pinsamt och beklämmande att se ministrar och statligt tillsatta chefers agerande.

Annons

Man måste fråga sig vilka meriter dessa chefer är tillsatta på. Att man som minister är tillsatt på sin politiska tro är ju självklart, men cheferna? Det kan knappast grunda sig på någon kunskap och intresse inom det område de verkar.

Jag får det intrycket att hjärnan, munnen och öronen inte på något vis har någon inbördes kommunikation. Det ställs frågor och istället för att svara på dessa, svamlar man om något annat, därför att man antagligen inte vet något.

Snarare verkar det vara så att den enda kvalifikation som erfordras är ha en enorm svada, och naturligtvis den rätta politiska tron, och för övrigt vara helt bortkopplad från verkligheten. När de sedan slutar, eller får sluta, sitter de där med enorma avgångsvederlag, och pension som kostar svenska folket massor med pengar. Men det är ju naturligtvis därför det blir som det nu blivit.

Att därefter se nyhetsprogrammet Aktuellt där LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) diskuterades, bekräftade bara det hela. Okunskap, mer svammel, mer byråkrati men mindre verkliga insatser.

Rolf Orre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons