Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara självplågare kan rösta fram S i landstinget igen

Landstinget Gävleborg har styrts av Socialdemokraterna sedan landstingen bildades år 1863 och borde enligt konstens alla regler vara det socialistiska drömsamhället där allt fungerar som socialdemokrater vill att det ska fungera.

Annons

Landstinget Gävleborg har styrts av Socialdemokraterna sedan landstingen bildades år 1863 och borde enligt konstens alla regler vara det socialistiska drömsamhället där allt fungerar som socialdemokrater vill att det ska fungera.

Permanent maktinnehav utan möjlighet för borgarna att förändra den socialistiska drömmen kan inte ge annat än ultimata förutsättningar för socialdemokratin.

Är då Gävleborgs läns sjukvård den bästa i Sverige?

Svaret är nej, definitivt inte. Däremot ligger man i topp om man vänder upp och ned på listan. Gävleborg slåss om förstaplatsen från botten räknat med Västerbottens landsting som av en händelse också styrts av Socialdemokraterna i en mindre evighet.

Enligt en analys i tidningen Dagens Samhälle om hur de svenska landstingen sköter sig framgår det att Västerbottens landsting är sämst i landet på att klara sin ekonomi inom de ramar som satts upp. Detta i stark "konkurrens" med Socialdemokraterna i Gävleborg.

Tidningen Norrans ledarsida skriver under rubriken"Vem är förvånad?" följande "Enda chansen för västerbottningarna att få bättre vård är att rösta bort Socialdemokraterna och Levi Bergström vid nästa val. I början av sin alltför långa tid som landstingsråd sade han att ödmjuk stalinism ska råda i landstinget. Det uttalandet tog han tillbaka. Men inte sättet att sköta landstinget. Väljarna måste inse att socialdemokrater i landstingsledningen betyder sämre vård till högre kostnad".

Exakt samma formulering kan användas för att beskriva situationen i Gävleborg, byt ut namnet på landstingsrådet bara.

Alltså kan man bara hoppas att väljarna i Gävleborg inte består av självplågare som återigen ger sitt förtroende för det parti som i över 100 år konsekvent försämrat kvalité och tillgänglighet inom vården.

Det faktum att ung-sossarna i länet tog ett beslut på sin stämma som lyder att "all sjukvård bör vara landstingsägd" gör att vi inte heller kan hoppas på bättre tider när de äldre socialisterna lämnar över till nya.

Jag kan bara tänka mig hur debatten gick till när detta beslut togs, argument som:

Jag raljerar naturligtvis men den ideologiska skiljelinjen är glasklar, vill du att politiker ska bestämma åt dig rösta på Socialdemokraterna, vill du bestämma själv vad som är bäst för dig och din familj – rösta på Moderaterna som sätter människan/patienten före politiska system.

Stefan Andersson

före detta oppositionsråd (M) i Ljusdals kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons