Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara pladder, Malin Ängerå

Malin Ängerå! I din insändare den 25 juni skriver du att åtgärder ska vidtas omgående vid kränkningar.

Annons

Hur kan det då komma sig Malin Ängerå, att de ärenden som gått via skolchefen och till nämnden där du är chef inte agerat det minsta på dessa ärenden? Om du tittar i elevombudets uppdragsbeskrivning och verksamhetshandbok hittar du snabbt vilket uppdrag elevombudet har och det stämmer bara till hälften av vad du skriver i din insändare. Uppdraget har varit att företräda elever och föräldrar när skolan inte lyssnat och driva ärenden framåt. Till och med nämnden har gett elevombudet i uppdrag att "gå in" och hantera ärenden. Nämnden har alltså gett elevombudet "mandat" att driva ärenden samt enligt uppdragsbeskrivningen "sätta in åtgärder". Med andra ord agera.

Vet du hur många barn som egentligen blir påverkade av alla dessa kränkningar som sker i Ljusdals skolor? Om exempelvis en elev blir kränkt i klassrummet så påverkar det eleverna på olika sätt i hela klassen. Alltså pratar vi då om cirka 20–25 elever som kommer att bära med sig olika erfarenheter hur människor bemöter varandra. Räknar man då ihop alla kränkningsärenden under ett år så påverkas hundratals elever i någon form.

Ni säger att genom att dra in elevombudstjänsten så spar ni 492 000 kronor. Har ni gjort en konsekvensbeskrivning på detta och tagit med parametrar som exempelvis hur mycket kostar den "nya modellen" samt att utbilda elevhälsoteamet i vilka olika lagar och regler som måste följas? Vad tror du kostnaden är för samhället/kommunen om bara ett utsatt barn inte får den hjälp den behöver i skolan och genom detta kanske hamnar snett i samhället och i värsta fall hamnar i någon typ av vårdapparat?

För mig som skattebetalare i Ljusdals kommun är det ett givet val i stället för att betala höga arvoden till personer som helt verkat tappat verklighetsuppfattningen och missat vilken målgrupp de verkligen är till för.

Förbannad förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons