Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baptistiskt ådrad pingstkulör...

Johannes Widakowich begär att jag ska "bekänna färg" (19/5). Jag trodde faktiskt att jag redan hade gjort det i mina tidigare inlägg som berört frimurarnas, men även övriga ordnars "kristna grund".

Annons

Jag har tydligen varit otydlig. Jag bygger mina funderingar på vad Bibeln säger och jag menar att de hemliga sällskapen (inklusive frimurarna) bortser från bibliska sanningar. Att du delar åsikterna i Tingströms insändare är förutsägbart, eftersom ordensbröder alltid är ett, vilket ni har svurit att vara.

Frimurarnas religion är en blandning av flera olika religiösa system och tankebyggnader. Frimurarna ser Jesus som en stor profet, men inte som världens frälsare. Religionsblandningen är tydlig liksom hos tempelriddarna med flera sällskap och här måste jag få upprepa mina ord att jag kan omöjligt inse varför kristna män som de facto är bekännande kristna och aktiva i olika församlingars verksamhet, vill sitta med och ge märkliga och bibelstridiga löften i sammanhang där man känner det angeläget att "vårda reliker". Det måste bli en dubbel lojalitet och därom står det knappast något skrivet i Nationalencyklopedin, men Bibeln har synpunkter på detta!

Den religiösa grunden inom frimurarna är utan tvekan en mix av allt möjligt med bland annat tydliga new age-inspirerade inslag där människan är i centrum och Gud, vem det nu är bor inom oss.

När man har Johannes Widakowich syn på Jesu uppståndelse att "Jesus inte tillåts vila i frid och att grifteron inte respekteras", liksom att vi alla delar det som Johannes Widakowich kallar "Messias-bördan", då har jag svårt att se kristendom i de tankarna! Bevisligen (utifrån evangelierna) fanns det många människor som kände med Jesus och som led och sörjde över hans död, men i dag tycker nog jag att det ser ut som om han korsfästs gång på gång, vilket också är intressant att man med sådan energi förlöjligar Jesus och till och med gör det som underhållning i tv-program etcetera.

Jag visste i förväg att jag inte skulle få raka svar på mina frågor och nu då jag avslutar är jag ytterligare stärkt i min övertygelse då det gäller de slutna brödrasällskapen. "Färganalysen" som Johannes Widakowich begärde är baptistiskt ådrad pingstkulör och vi känner till martyrernas historia, men vi ägnar oss inte åt relikunderhåll och vi tillber inte de döda.

Inger Mattson

väckelsepredikant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons