Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyhelgen gav mersmak!

Vi ska redan nu börja planera inför återtagandet av World Cup och hur vi ska göra för att få till ett fantastiskt bra inomhusevenemang. Vi ska också se till att det nästa år, den sista helgen i oktober, finns något riktigt bra och spännande på IP.

Annons

I fjol vid exakt den här tiden var det ett faktum att de tre sista matcherna i World Cup i bandy hade spelats i Dina Arena i Edsbyn och inte på Idrotts Parken i Ljusdal. För att göra en lång historia kort blev LBK tvungen att låna ut Cupen i två år för att så när en hall står färdig 2011 få den tillbaka.

Frågan som då uppkom var om vi skulle låta läktarna på IP gapa tomma eller om vi skulle göra en satsning på något annat? Vi valde det senare. Så väcktes idén om en duell mot Bollnäs GIF med den så publikpopulära nattmatchen som en självklarhet. Vi följde vårt ledord föryngring, och bestämde att det även skulle spelas ungdomsbandy. För att bredda utbudet bjöd vi också in till en veteranmatch.

Bollnäs var oerhört positiva till initiativet och så var Bandyduellen ett begrepp. 2 000 besökare har under helgen varit på IP och det var fantastiskt kul.

Isen var fantastisk! Bollnässpelarna var lyriska och hälsade och tackade ismakarna både en och två gånger.

Jag är stolt över våra unga spelare som kämpade till sista stund i det inte alltför trivsamma regnet. Jag är stolt över våra ledare som peppade på sina spelare och alla funktionärer som gjorde helgen möjlig. Det var också glädjande att se att så många föräldrar, både från Ljusdal och Bollnäs fanns till hands och hejade fram sina söner och döttrar. I veckan har även LBK:s satsning på en bandyskola slagit väl ut, där de unga spelarna får lära sig bandyns grunder och även få möjlighet till märkestagning.

Jag ser med förväntan fram emot årets bandysäsong för vårt A-lag.  Årets lag bjöd upp till ett större motstånd än Bollnäslaget kanske hade räknat med. Bollnäs tillhör de lag som aspirerar på en semifinalplats och med tanke på det gav Ljusdalspojkarna de blå-orange en rejäl genomkörare inför i seriestarten.

Vi kommer självklart att utvärdera bandyhelgen för att se vad som fungerade bra och vad som kan göras bättre. Om det slutar med ett utvecklat samarbete med Bollnäs eller om vi, som flera framfört, öppnar upp och bjuder in alla hälsingelag vet jag inte.

Eller, det kanske kommer fram ännu bättre förslag och då ska vi självklart fundera noga över vad som kan bli ett ännu bättre evenemang nästa år.

I år blev det så här, vi hade kunnat göra si och vi hade kunnat göra så, synpunkterna är förmodligen lika många som åskådarna på IP. Men så här blev det. Jag är glad att det blev något riktigt bra och det som är bra kan göras ännu bättre. Vi ska redan nu börja planera inför återtagandet av World Cup och hur vi ska göra för att få till ett fantastiskt bra inomhusevenemang. Vi ska också se till att det nästa år, den sista helgen i oktober, finns något riktigt bra och spännande på IP.

Yvonne Oscarsson

ordförande i LBK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons