Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyhall eller välfärd i Söderhamn?

Kommunal och Vision invänder mot att kommunen ska lägga medel på att bygga och driva en bandyhall i Söderhamn, när det finns brister i resurser för de insatserna inom vård, skola och omsorg, skriver två insändare.

Annons

Våra medlemmar strävar varje dag efter att få verksamheten att gå ihop. Ett allt större vårdbehov, en högre arbetsbelastning, utökade krav på dokumentation och svårt att få in vikarier gör det ett tufft.

Tidigare insändare: Låt söderhamnarna säga sitt om en bandyhall

Många går till jobbet fast de är sjuka, för att de vet att grundbemanningen och bristen på vikarier ställer till det för arbetskamraterna, kommuninnevånare och brukare. Jobbet finns kvar och byggs bara på. Sjuktalen ökar, den korta sjukfrånvaron blir allt längre. I löneläget jämfört med andra kommuner så ligger Söderhamn i botten. Här behövs framåtsanda och långsiktiga satsningar!

Tidigare insändare: Ta chansen nu och bygg en hall på Hällåsen

I den senaste lönerevisionen anvisades mer medel till socialsekreterare och undersköterskor. Lovvärt såklart, den extra potten på 30 000 kronor gav ett påslag på hela 32 kronor per månad före skatt per undersköterska. 30 000 kronor till en hårt arbetande grupp! Omvårdnad, Arbetsmarknads- och Socialnämnd brottas behöver alla extraresurser som finns. Det skulle göra enorm skillnad för anställda, medborgare och brukare. Vi vill se att det satsas på ökad trivsel, ökad bemanning, insatser för större frisknärvaro och högre löneläge för alla grupper.

Läs också: En hall gynnar både kommun och samhälle

Detta för att göra Söderhamn till en attraktiv arbetsgivare också för de 200 nya kollegor som behövs snart. Så upp till bevis nu!

Barbro Andersson

Kommunal

Karina Nilsson

Vision

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons