Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakvänt tvinga sjuka söka jobb

Jag hoppas att det blir en ändring nu från försäkringskassans sida så att alla sjuka i fortsättningen får sjukbidrag eller pension. Alla har rätt till ersättning, anser jag.

Annons

Jag fick se på tv häromdagen att efter sista januari dras sjukpenningen in för alla som har en sjukdom eller skadat sig genom jobbet och sedan varit långtidssjukskriven. Det är helt oacceptabelt. Var är Sverige på väg? Vad ska alla dessa människor leva av?

Tror försäkringskassan att man kan leva på luft så tror de fel. Alla som har drabbats av en sjukdom eller gjort sig illa genom jobbet, ge dem alla pension i stället, för att vara sjukskriven kostar mer för samhället. Sedan ska de tvinga ut dem som lider av en svår sjukdom att jobba 25-50 procent. Ta till exempel 4 000 arbetslösa fullt friska som kan jobba 100 procent och ta sedan 4 000 som bara kan jobba 25-50 procent. Då kan ni ju räkna ut själva att man väljer 4 000 som kan jobba 100 procent.

Jag tillhör dem som hamnat lite vid sidan om. Varit svårt allergisk i 40 år. Allergisk mot mycket, drabbades av astma för ett år sedan, äter cortison, använder nässpray, ögondroppar varje dag. Har en cortisoninhalator som jag har med mig jämt, min räddning, att ta till vid andnöd. Flera gånger har jag åkt in på akuten med andnöd. Läkare och försäkringskassa tycker inte att min allergi och astma är tillräcklig för att få hel pension. De vill att jag ska söka halvtidsjobb men jag klarar inte av detta. De förstår inte vad jag går igenom.

Har man en gång blivit sjuk så finns ingen rättvisa här i världen. De behandlar oss som idioter milt sagt, som sådana som inte vill jobba. Men där tar de fel. Vi kan inte rå över vad vi drabbas av för sjukdomar. Vissa klarar sig, vissa inte.

Jag tycker att försäkringskassan ska engagera sig mera för varje individ. Man ska lyssna på den som drabbats av sjukdom eller skada genom jobbet. Många läkare är bra, många är dåligt utbildade. Man ska ha tur och hitta en bra läkare som lyssnar och tar tid för en patient.

Jag hoppas att det blir en ändring nu från försäkringskassans sida så att alla sjuka i fortsättningen får sjukbidrag eller pension. Alla har rätt till ersättning, anser jag.

Nu är det storgubbarna och stordamerna som lever lyxigt på sin fina ekonomi, men de tänker inte ett j-la dugg på dem som är sjuka och dåliga och behöver sina pengar så att de kan leva och betala allt som de behöver. Ta från de rika och ge mer till de fattiga. Om det finns någon rättvisa här i landet. Idioter som styr detta Sverige.

Är besviken på detta samhälle. Aldrig får någon av oss sjuka träffa försäkringskassans läkare. Är han sjuk själv eller är han folkskygg? Han skulle tänka om, om han fick träffa individen.

Bättring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons