Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakslagen kommer men nu är våren här

/

Nu är våren här! Gruset på gatorna knarrar mot bildäcken och måsarna har börjat hålla sina tidiga morgonmöten igen där de aldrig tycks vara överens, alltid finns det något att debattera om, skriver Ann-Cathrin Larsson.

Annons

Ljuset är ljusare och mörkret mindre mörkt, människorna håller sina huvuden högre och barnen har börjat använda gummistövlar och bakom varje hörn finns ett löfte.

Det dröjer inte länge ska ni se tills de första uteserveringsmänniskorna gör entré på gatorna inlindade i de filtar som restaurangpersonalen så omsorgsfullt erbjuder.

Och snart, ganska snart kommer gatukontoret sopa trottoarerna rena från drivor av grus som inte längre fyller den funktion det gjorde i vintras och som tvärtom kan får oss att falla när vi skyndar oss försenade till ett klockslag.

Vattenpölarna kommer inte längre ha en tunn hinna av is om morgnarna och bilskrapan kan vi lägga i handskfacket tills vidare och gräset kommer vakna till liv och växa sig grönt och snart kommer tussilago att pryda dammiga dikeskanter som vore de gjorda av guld. Vitsipporna kommer även de att viska ljuva ord till våra nyvakna sinnen och varje år är de lika vackra och förunderliga som om de fattats oss likt kaffe efter nattens dvala.

Visst kan det komma ett bakslag med tung och blöt snö som tillfälligt sätter lock på den nyfödda prakten men då gäller det att komma ihåg hur detta lock, i alla fall hittills, alltid har smält och till sist räckt över stafettpinnen till solen och dess medarbetare, blommorna, humlorna, citronfjärilarna och allt annat som står i tjänst till årets ljusaste tid. 

Ann-Cathrin Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons