Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badet viktigt för Ljusne

Stora illusioner och drömmar om ett turistmecca i Ljusne. Men trots allt måste man ändå vara realist.

Annons

Till exempel att enligt reportage börja i rätt ände med en pampig scen i parken som ska dra dit turister till konserter och popkvällar, verkar inte vara väl genomtänkt. Låt Berget i Söderhamn som har resurser stå för den biten.

En mysig men enklare plattform tillverkad med ideella insatser och utan större kostnader kan däremot vara realistiskt och tillräckligt för de eventuella uppträdanden som kan tänkas genomföras ekonomiskt.

Vidare angående turism. Hur tro man att turistande och campande familjer vill stanna till i Ljusne på sommaren, när det inte finns tillgång till ett bad varken i havet eller bassängen? Utomhusbadet är ju nedläggningshotat på grund av pengabrist. Nej, det blir raka spåret direkt till andra platser med badmöjligheter. Kommunens enda utomhusbassäng finns faktiskt i Ljusne med möjligheter till simskolor för barnen i tempererat vatten. Dit borde skattemedel gå. Det är en viktigare illusion än popkvällar i parken. Enligt tidigare förslag, med stöd av Hällåsens personal borde det gå att driva badet vidare.

Realistisk Ljusnebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons