Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både lön och konsultarvode?

Brukar inte skriva insändare utan bara läsa, begrunda och tycka till för mig själv över olika händelser i kommunen, men här är en del saker jag undrar över.

Annons

Angående trafikingenjörens avgångsvederlag så undrar jag hur man kan få två årslöner när man mer eller mindre fått sparken, och vad än värre är hur kan man anlita honom som konsult i väntan på en ny ersättare?

Vad är det som gör att han duger som konsult men inte anställd? Vem är ansvarig? Det är ju i alla fall våra pengar det handlar om.

En fråga i det sammanhanget. Får trafikingenjören två årslöner, plus att han får ett konsultarvode, och vad handlar det om för pengar i så fall?

Får alla som är chefer, när samarbetssvårigheter finns, typ två årslöner och uppsägning, eller är det särskilt utvalda som får detta?

Det är ju så det är för oss vanliga dödliga, att klarar vi inte av vårt jobb så antingen får man sparken eller så omplaceras man med sänkt lön, man blir knappas anlitad som konsult.

Har inte kommunens egen personal den kompetens, så att man kan ta fram kalkyler över skolor, bandyarenor med mera? Om man inte har denna kompetens, hur kan man då utvärdera dessa kalkyler?

Det är inte undra på att det ska läggas ned skolor till höger och vänster, det dras in på äldrevård, skolmaten drabbas också, snöröjningen och halkbekämpning under vintersäsongen är under all kritik, det går ju nästan inte att ta sig fram med till exempelrullator. Då finns det inga pengar.

Om det är någon på kommunen som läser detta och som kan svara på de frågor jag har, vore jag tacksam. Om inte så behöver inte någon konsult anlitas till detta utan då får jag gissa mig till vad det kostar.

Sven-Åke Roos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons