Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backa och tänk efter

Skolk ska stå i betygen, säger utbildningsministern Jan Björklund. Självklart ska inte barn skolka. Men hur skulle det vara om vi backar tillbaka, varför skolkar en del barn?

Annons

Redan på dagis ser man vilka barn som kommer att få problem. Sedan som ungdomar och som vuxna. Men om man redan ser på dagis, varför inte redan då sätta in resurser, flera personalassistenter som kan hjälpa dessa barn.

Eller om det finns andra möjligheter till att de ska få komma in i den sociala standarden, så att alla kan anpassas i sina mallar. Många tror att det ska bestraffas om man inte sköter sig.

Sedan är vi alla olika, fysiskt och psykiskt, normalbegåvade eller alla barn med neuropsykiatriska störningar, och andra problem som inte passar i vår mall.

Nu till min fråga. Blir allt bra om det står skolk i betygen? Kan jag bli bättre? Kanske det, men jag tror att har jag ett problem så måste det sättas in resurser, för inte blir allt bra om det står "skolk" i mitt betyg.

Jag tror att många vet vad som ska göras, men det handlar om pengar. Men här rinner det ut pengar som vattenfall, för varje barn som inte får hjälp, och rätt hjälp behövs.

Diana Mård

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons