Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtalsbrott att bygga utan kontrakt

De båda kumpanerna Jonzon och Perzon, har via Ljusnan meddelat att man tänker strunta i att göra torget trevligare, ens över sommaren. Nu ska man istället dra igång bygget.

Annons

Man hävdar också att man redan har Hennes & Mauritz på kroken. Liknande saker hördes en gång från Sjaelsö, och det kan bli som det vill. HM vill inte bekräfta. Än mindre finns något kontrakt.

Alltså får man inte börja bygga. I avtalet står nämligen (paragraf 5:1) att exploatörernas bolag först ska visa upp ett bindande avtal med Hennes & Mauritz, eller likvärdig hyresgäst, fullständig projektering, samt bindande löfte från en bank om finansiering.

Detta är ingen formalitet. Vad vi riskerar är annars att det står ett halvfärdigt affärshus på torget den dagen det visar sig att varken HM eller likvärdig var så intresserade som det påstods. I det läget är torget definitivt förstört, avtalet är inte värt papperet och man har ett drömläge för ytterligare utpressning mot kommunen.

Erfarenheter från tidigare turer i detta fula spel säger oss visserligen att det offentliga avtalet knappast kommer att bevakas av kommunen, men att ett annat avtal, precis som tidigare, finns någonstans under bordet. Där står bara Bygg som ni vill grabbar. Undertecknat C, S och M.

Men man kan ju alltid hoppas på en ny anda i stadshuset efter valet.

För övrigt: konsumismen är en dödsfälla för vårt samhälle. Tillväxt påminner om cancer. Bollnäs är en liten stad, bäst lämpad för personliga småbutiker. Ett förortsliknande centrum skämmer hela staden. Att man sålde torget var en kupp av högerpolitiker och affärsmän, lika enfaldigt idag som för tre år sedan. Vad bryr jag mig om HM? Jag saknar Arbrå Järnhandel och Ivars Herrekipering, personlig service, gediget intresse.

Och ett torg är fortfarande ett torg. Där kan folk göra mycket mer än att köpa kläder.

Thomas Tidholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons