Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avsluta balanspaketet omedelbart

Centerpartiet och Moderaterna kommer i dag, tisdag, på kommunstyrelsen föreslå att det så kallade balanspaketet för Hudiksvalls kommun avslutas vid kommande månadsskifte, skriver Jonas Holm (M) och Caroline Schmidt (C).

Annons

Vi har i dag en organisation med 3600 anställda som inte mår bra av detta balanspaket: Inställd kompetensutveckling, uteblivna investeringar, chefer som inte själva får göra bedömningen när och om det behövs extra personal och sjukskrivningstal som har ökat dramatiskt.

I dag har vi en organisation i kris. Avsluta balanspaketet, fokusera och analysera där underskotten finns i stället för att samtliga anställda ska drabbas. Hjälp och stötta i stället där underskotten finns. För vi vet exakt var underskotten finns. De genomlysningar som genomfördes under 2015 var det vi i oppositionen som initierade, inte Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Det enda egna initiativet som S och V valde var ett balanspaket som fått förödande konsekvenser för kommunens personal. 

Vi hoppas och uppmanar nu S och V att ta sitt förnuft till fånga och avsluta balanspaketet. Vi ställde upp på införandet av balanspaketet förra året när S och V kört ekonomin i diket, men nu ser vi efter de konsekvenser detta får för våra verksamheter att det får vara nog. Vi sätter alltid människorna och våra verksamheter först!

Jonas Holm (M)

kommunalråd i opposition

Caroline Schmidt (C)

kommunalråd i opposition 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons