Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även poliser har yttrandefrihet

Du ska veta att du har mitt och med säkerhet många andras fulla stöd för vad du skriver i din insändare rörande polisen i Gävleborgs län.

Annons

Det är oerhört beklagligt att det ska få sitta personer i ledningen som kliar varandra på ryggen och sedan håller mun. I mina ögon ett sätt att trygga sin lön och den position man lyckats erhålla. Ifrågasätter mycket, ärlighet, öppenhet, centralisering och kompetens. Fina ord, eller hur?

Men för att gå bakåt i tiden så är detta inget nytt fenomen. Det är synd att inga fler vågar kliva fram och i klartext tala om hur det i mina ögon diktatoriska styret fungerar. En fråga från norra Hälsingland är: Varför reagerade inga kommunalråd omgående och kraftfullt? Är de inte skyldiga sina väljare en kraftig reaktion på den försämring som sker. I dag den 16 augusti 2012 reagerar kommunalråden enligt tidningen. För sent ska syndaren vakna. Tåget har gått men spåren finns kvar.

Varför stängdes exempelvis polisstationen i Bergsjö och andra stationer i länet? Jo, troligen ett utslag av maktfullkomlighet av den nytillträdde länspolismästaren. Sedan har polisen som vi var vana att se och dryfta våra problem med mer eller mindre hamnat i den kommunala grottekvarnen. Självservice vid datorn, ingen att rådfråga, se besökstid eller ring polisen och i bästa fall hör en telefonsvarare med mera, central telefonväxel.

Polisledningen borde nog lära sig att teori och verklighet inte går hand i hand. Det är trots allt verkligheten som flinar en i ansiktet, eller hur. Sluta lek med skattemedlen ni erhåller utan förvalta pundet rätt. Vidare har även tjänstemän vid polisen yttrandefrihet utan repressalier även om det gäller ens egen arbetsplats. Grundlagen gäller även för poliser vad gäller yttrandefrihet.

Om fler poliser, både i tjänst och pensionerade, kunde backa upp dig i ditt agerande så kanske vi i norra delen av länet fick tillbaka vår polis. Att som jag läste i tidningen skylla på att det bor mer folk i Gästrikland så därför behövs det fler poliser är uruselt försvar. Ytan att bevaka är större i Hälsingland så vi behöver vår polis lika bra som Gästrikland. Vi allmänheten behöver inte stå med mössan i hand och bara bocka och säga ja, ja och tack till allt verklighetsfrämmande de hittar på. Är det pengar som det handlar om så har detta alltid varit ett stort problem. 1+1 blir 2 men blir ofta 3 och då fattas det.

Slutar med ett stort tack till dig polis som skriver och jag önskar att många fler ville backa upp dig i din strävan att återställa ordningen vid polisen i Hälsingland.

Funderande norrlänning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons