Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Även en öppen debatt i media måste vara berikande”

Jag läser också med förskräckelse dagens ledare (
20/2
), skriver insändaren.

Annons

Vi har nyligen, på min arbetsplats, haft en planeringsdag där vi jobbade med Region Gävleborgs värdegrund, hur vi på vår arbetsplats ska kunna leva upp till dessa tre viktiga ordpar:

* Öppenhet och ärlighet (innebär att vi skapar förtroende genom tydlighet och kunskap).

* Professionalism och ansvar (innebär att vi alltid vet vem/vilka vi är till för och vi har en ständig vilja att förbättras).

* Respekt och ödmjukhet (skapar vi genom att acceptera olikheter, visar intresse, lyssnar och bekräftar dem vi möter).

En oerhört bra värdegrund och något att verkligen leva upp till. Men ska det bara vara enkelriktat, det vill säga mot patienter och upp mot ledningen eller ska det även gå nedåt i stupröret? Vi som arbetstagare på golvet får hela tiden höra att vi måste gå i linje med våra förslag och åsikter. Är det verkligen en effektiv och utvecklande organisation? Även en öppen debatt i media måste vara berikande.

Jag är stolt över att arbeta i Gävleborg, jag är stolt över mitt och mina arbetskamraters arbete och jag är säker på att vi tillsammans, vi på golvet och ledningen, kan komma fram till en bra lösning. Lyssnar man till fotfolket så finns det många besparingar att göra på många vettiga sätt. Lär även av oss i Hälsingland!

Läkare på golvet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons