Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Att vara chef är att leda i samförstånd”

Det är inte personen utan systemet jag vill åt, skriver insändaren apropå situationen för chefer på kommunal och regional nivå.

Annons

Med anledning av turbulensen kring chefer: Att vara chef är att leda i samförstånd. Chefer på både regional och kommunal nivå tillsätts och köps ut, hotas och förtalas. Jag har själv i denna spalt haft synpunkter på systemet, dock utan att nämna namn. Det är inte personen utan systemet jag vill åt.

Tror man att man som kommunal eller regional chef ska fatta snabba beslut med hela handen såsom militära aktiviteter ofta kräver, har man fullständigt missuppfattat det civila chefskapets innebörd. Visst måste även en civil chef fatta beslut, men inte innan de av beslutet berörda fått tillfälla att lämna sina synpunkter på de konsekvenser beslutet kan komma att få. Ytterst är det en fråga om demokrati eller diktatur, det senare naturligtvis under täcknamn av "drivande, kraftfull", etcetera.

Det är först efter att ha lyssnat in de berördas synpunkter chefen kan göra en allsidig bedömning av ärendet och inte minst se vilka konsekvenser beslutet kan få för den verksamhet hen är ansvarig för. Det är då chefskapet sätts på prov. Att vara chef är att lyssna, bedöma och sedan besluta.

Livserfarenhet är en tillgång – men tar sin tid och kommer ofta för sent.

Lennart Gunhamre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons