Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att vända det svåra till något positivt

Det har mest varit negativa statistiksiffror att läsa när det gäller Nordanstigseleverna i pressen och även i tv.

Annons

Dags för det positiva!

Jag har nu för 14:e gången fått uppleva den otroliga känslan att se när våra elever på introduktionsprogrammet, IM, före detta individuella programmet, IV, går rakryggade upp på scenen och hämtar sitt betyg av rektorn.

Innehållet i detta kuvert är inget de fått gratis. Jag har på nära håll följt dessa elever när de sliter, kämpar och aldrig ger upp. Vissa elever har stannat efter deras ordinarie skoltid och fortsatt att jobba med ämnena.

Vi har under detta läsår som gått haft 28 obehöriga elever. Sammanlagt saknade de 233 betyg. De fixade betyg i 217 ämnen! Alla 28 elever är nu behöriga och kommer att börja på gymnasiet. 100 procent klarade behörigheten!

Vi får även vara med om den ”personliga resa” de gör under året hos oss. Många gömmer sig i skolstarten i luvor, uppdragna jackor med mera. Under året som går så är det som att se en blomma som börjar som knopp och sedan är som en utslagen blomma. Sakta kryper de successivt ur sina jackor och mössor. Sträcker på sig. De upptäcker ”Jag kan”!

En helt underbar känsla att se denna utveckling hos dem.

Det är inte bara vi vuxna på IM som ser denna utveckling. Vi får ofta höra av lärare med flera nere på komvux som möter våra elever på raster att de är så artiga och trevliga. Flera elever som hatat skolan tycker nu att det kul med skola. Eleverna har mycket låg frånvaro. Flera elever kommer till skolan fast de är hängiga.

Nästa otroliga upplevelse är när jag på studentdagen får åka och hänga en ros på våra gamla elever. Inte undra på att man då och då får en glädjetår i ögonvrån.

Vill även berätta att fyra elever på IMSPR, elever från andra länder, blev behöriga och börjar på gymnasiet.

Carina Bagge, IM, Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons