Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att våga vilja välja

Den oförbätterlige Olle Nilsson Sträng redovisar vad han tycker. Han tycker att… endera kan torget få gå tillbaka till kommunen… eller också kan väl Ängabyggen få smälla upp sitt hyreshus. Antingen det ena eller kanske det andra.

Annons

Den oförbätterlige Olle Nilsson Sträng redovisar vad han tycker i en insändare på trettondagsafton.

Han tycker att… endera kan torget få gå tillbaka till kommunen… eller också kan väl Ängabyggen få smälla upp sitt hyreshus. Antingen det ena eller kanske det andra. En politiker måste inte bara vilja välja, han måste våga vilja också!

Säger Olle. Men vad tycker han egentligen? Vad vill han?

Det vet han kanske inte. Eller också gör han det mycket väl. Vad som bör få Bollnäsborna att vakna till är att Olle Nilsson Sträng fortfarande kan tänka sig att släppa in Ängabyggen.

De flesta skulle nog mena att Ängabyggen gjorde bort sig så grundligt i julhelgen att de aldrig mer bör få köra in någon grävskopa på torget.

Det hindrar alltså inte Olle att ta upp det alternativet igen. Troligen för att detta är den lösning som han och några av hans pojkar på kommunkontoret, i hemlighet har jobbat på en stor del av hösten, utan att någon direkt hade bett dem om det. Men kanske är denna lösning mer förankrad i den politiska majoriteten än vi tror. Vilka överenskommelser finns egentligen?

Och på Ängabyggen har man stora planer! I lördagens tidning får den oblyge byggaren gott om plats att presentera dessa - som vanligt förmedlade utan en enda kritisk fråga. Tydligen hade han på eget bevåg tänkt ställa ett monterbart hus på torget, men där hade vi tur, det blev visst för dyrt…

Är detta ett seriöst företag? Man baxnar. Och läser mellan raderna att kontakterna med kommunledningen fortfarande är de bästa.

På socialdemokraternas hemsida finns en illa formulerad tryck-på-knappen-undersökning. Där är redan torget och hyreshuset jämställda alternativ, trots att ingen någonsin har frågat efter ett hyreshus, än mindre sett en ritning.

Varning alltså! Olle Nilsson Sträng är fortfarande kommunalråd. Och kommunen har inte tagit tillbaka torget. Varken S, C eller M har gått ut och förordat detta. Precis vad som helst kan alltså fortfarande hända. De dryga sex veckor som återstår till beslut är kanske tänkta att mjuka upp opinionen?

Olle skriver att det nya förslaget är nästan identiskt med socialdemokraternas förslag för två år sedan. – Ja bara med den lilla skillnaden att då var det en Galleria som skulle frälsa Bollnäs från armod och undergång. Inte ett ord om hyreshus på den tiden.

Man anar redan nästa Brotorgsskandal: Den politiska majoritetens kadrer av lojala partigängare tiger och väntar ut nästa kf-möte. Och påstår då att opinionsläget är …oklart. Och att man måste våga vilja välja. Man låter Sjaelsö sälja torget till Ängabyggen som sedan får komma loss och bygga något vad-som-helst som förstör torget för all framtid.

Det borde kanske finnas tvångsförvaltning för vissa kommuner.

Thomas Tidholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons