Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att utveckla en region

Ett trevligt och användbart torg är bra att ha i en stad, som fri mötesplats för alla, ett ställe att vara på utan att behöva köpa någonting alls. En sådan plats är en attraktion som kan locka folk att både komma på besök och vilja stanna.

Annons

Svar till Katarina (16/1).

Du ber att någon ska förklara hur ett torg kan utveckla en region. Kan du själv svara på hur ett hyreshus utvecklar en region? Det finns ganska gott om hyreshus överallt, men ingen begär att just de ska stå där och utveckla regionen.

Ett torg däremot är en unik sak. Ett trevligt och användbart torg är bra att ha i en stad, som fri mötesplats för alla, ett ställe att vara på utan att behöva köpa någonting alls. Också ett bra ställe för barn. En sådan plats är en attraktion som kan locka folk att både komma på besök och vilja stanna.

Bollnäs har redan tre, fyra varuhus, ett par gallerior, gott om butiker för allt möjligt. Vet inte om de utvecklar regionen, men om du vill spendera, som du säger, finns goda möjligheter. Vad som skulle behövas är vissa kvalitets- och specialbutiker, men sådana lönar sig inte i Bollnäs, de finns i Gävle eller Stockholm. Sjaelsö fick inte hit dem och Ängabyggen kommer inte att lyckas bättre. Som tur är har vi bra kommunikationer.

Ska det byggas nytt behöver det nog inte till varje pris vara på torget. Särskilt som så många vill ha det kvar kan det verka ganska elakt att bygga just precis där, eller hur?

TT

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons