Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att rädda livet på jorden...

Försvinner människan, har hon aldrig funnits, ty tystnaden talar inte, och mörkret har inget minne. Det finns andra värden än pengar här i livet – livet, till exempel.

Annons

Försvinner människan, har hon aldrig funnits, ty tystnaden talar inte, och mörkret har inget minne.

Det finns andra värden än pengar här i livet – livet, till exempel.

Professorer utgör spetskompetensen inom varje kunskapsområde, väl?

Nog utgör väl professorerna essensen av mänsklig intelligens, väl?

Inte finns väl någon enda professor, som är blott ett krälande kryp i storkapitalets giftsoppa, som de så generöst bjuder oss dumma på, väl?

Professor Lars Bergström predikade i Ring P1 det konventionella jordbrukets lov. Den ekologiska odlingen förmår inte rädda livet på svältande människomassor, hävdade denne professor. Han menade att liv räddas, att svältdöd undanröjdes, endast genom konventionellt jordbruk. Han förespråkade alltså fortsatt tillförsel till myllan av konstgjort kväve och giftbesprutning. Men ordet giftbesprutning nämnde han aldrig. Inte heller barn – och framtid.

I Kina klänger nu odlarna av frukt själva omkring i träden och pollinerar, med hjälp av fjädervippor och annat. I USA kör stora trailers omkring, lastade med importerade bisamhällen, och säljer pollinering till bönder.

Vadan detta? Humlor, bin och andra pollinerare tålde inte heller de giftet de översköljdes med. Nä, men åååh… så konstigt!

Den ekologiska odlingen förmår inte rädda livet på svältande mänskomassor, hävdade professorn. Måhända, men livet på jorden!

Sven-Erik Forslin

Bjuråker

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons