Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att ge barnen tid är en bra investering

Det talas mycket om livspusslet i Sverige i dag.

Annons

Föräldrar kämpar för att få vardagen att gå ihop. De ska både hinna med sina jobb, sina hem och sina barn. Tiden räcker inte alltid till och många upplever att de inte hinner få den tid med sina barn som de längtar efter att ha.

Det som är föräldrars problem i dag, blir barnens problem i morgon. Vi märker i skolan att färre barn klarar målen. Fler barn mår psykiskt dåligt. Att se till att föräldrarna har möjlighet till mer tid med sina barn och möjlighet att själva bestämma över sin och familjens vardag är en bra investering för att vända trenden.

Det parti som aktivt arbetar för att förbättra familjernas situation och lyfter familjens betydelse i samhället är Kristdemokraterna. Vi har lyssnat på föräldrarna och föreslagit förändringar i de system som i dag begränsar föräldrarnas valmöjlighet.

Genom att förstärka och utöka föräldraförsäkringen kan föräldrar som vill tänja på föräldraförsäkringen eller gå ner i arbetstid barnets första år få bättre möjlighet till det.

Vi föreslår bland annat en utökning av föräldraförsäkringen med 30 SGI-dagar och att golvet höjs från dagens 180 kronor per dag till 250 kronor per dag.

Vi föreslår även en generell graviditetspeng för alla mammor den sista graviditetsmånaden.

Den sista graviditetsmånaden ska kunna vara en månad när man förbereder sig i lugn och ro på att ta emot sin lilla skatt, inte en månad när man tvingas jobba ända in i det sista.

Föräldrarna är de viktigaste personerna i barnets liv. Genom att ge föräldrarna möjlighet till mer tid med sina barn, investerar vi i både föräldrarnas, barnens och samhällets framtid.

Maria Karström (KD) Gnarp

Jennie Forsblom (KD) Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons