Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Att du hävdar att jag ser spöken är din ensak”

Irene Frank i ett svar till Jan Lahenkorva (
5/3
):

Annons

Att du hävdar att jag ser spöken är din ensak. Har du inte sett Trönöån, en rännil med buskridå, så gör ett besök och prata gärna med dem som bor intill ån. Redovisa sedan vad åtgärderna där har kostat och vad resultatet blev. Förbipassager med fiskvägar fungerar mycket dåligt, det vet alla. Endast lax och signalkräftor gillar dem och då är det klart för Kilån, för vare sig laxen eller signalkräftan hör hemma där.

Sveriges lagar ska följas och i dag är det de gamla befintliga lagarna som gäller och inte någon praxis i väntan på de nya som gärna vill göras i dag. I Kilån finns en biologisk mångfald sen flera hundra år. I den kan man fiska till exempel öring och abborre och flodkräfta. Det måste kunna jämföras med den unika Nannsjööringen som Lahenkorva pratar så varmt om. Kraftverket vid Kilafors herrgård besparar miljön 700 ton koldioxid utsläpp per år, jämfört med ett kolkraftverk eller 3000 bilars utsläpp, det tycker jag är miljötänk. Hallens kvarn utgör en mycket viktig lokal närproducerad ekologisk livsnerv för människorna i bygden bönderna vida omkring och djuren.

Även de kulturella, sociala och välmående delarna av kvarnkraftverket är mycket viktiga för alla boende i bygden. Det går att tycka mycket i denna fråga och det finns många bäckar och åar i kommunen, inte bara ute på landsbygden. Jag undrar vad som ska hända med Lortbäcken som rinner under stadshuset i Bollnäs och vad ska hända med Vågen?

Upplysningsvis, jag är mycket noggrann att skilja på mitt ordförandeskap i Hanebo Framtid och min politiska inriktning och partihörighet. I och med detta inlägg avslutar jag debatten.

Irene Frank

Tönsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons