Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att bordlägga eller inte – det var frågan

I grunden vill vi i Miljöpartiet att kommunen ska styras utan blockbildningar i ett lyssnande, kreativt och aktivt klimat där alla idéer beaktas oberoende av vem som framför dem, skriver László Gönczi.

Annons

När frågan om val av 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen dök upp presenterade S motkandidaten Stina Mickelsson. MP tog vid ett medlemsmöte ställning i frågan och kom fram till att vi inte ville medverka till en situation där hon blev vald med den politiska kaos som skulle följa av reaktionen som Valliansen sannolikt skulle ta – deras omedelbara avgång. Frågan om bordläggning var då inte aktuell.

MP har ett oppositionssamarbete med S och för en dialog i dessa frågor. När företrädare för S deklarerade sin avsikt att undersöka förutsättningarna för att finna en majoritet i kommunen, annan än Valliansen, fanns det anledning att tro att Valliansen inte längre hade majoritet i fullmäktige. Vi sa att vi inte kunde tänka oss göra någonting omstörtande i en situation där det var helt ovisst vad som skulle följa. Då föreslog S idén med bordläggning.

Vi tänkte att om bordläggning skulle vinna var det tydligt att Valliansen inte har den majoritet som deras styre bygger på och att då skulle det vara rimligt att ge S en månad att kunna undersöka om det fanns någon annan majoritetsbildning. Hur den skulle se ut var allt annat än klarlagt, men det var just därför vi i MP-s fullmäktigegrupp valde att gå på bordläggningsalternativet.

I grunden vill vi i Miljöpartiet att kommunen ska styras utan blockbildningar i ett lyssnande, kreativt och aktivt klimat där alla idéer beaktas oberoende av vem som framför dem.

László Gönczi (MP)

gruppledare

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons