Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återställ torget som förut!

1982 vann min syster Birgitta Berglund första pris för detaljförslag för torget. Nu är allt borta, även Birgitta. Så därför ska Snoddas med vattenspelen med stentrappan tillbaka.

Annons

Vi är ett sjungande folk i Bollnäs med omnejd, så därför behövs en scen, gärna ett permanent korvstånd i samma stil som portalen.

Ett kafé i stil med en hälsingegård i två våningar som liknar Helins. Kaffe och brödförsäljning, handikapptoa, trappa och hiss till övervåningen. Där man kan ha konferenser, kursverksamhet och hyra ut som festvåning med kaffe och mat. Vi har över 15 klädaffärer, två sportaffärer, fyra skoaffärer, så någon galleria behövs inte. Det finns redan två som inte går något vidare.

Träden som grävdes upp kan planteras tillbaka. Träden finns ju vid Scandic, där ni vill bygga höghus. Torghandeln ska tillbaka för bondens dag och grillnatta. Har ni lagt märke till att, trots att vi inte har något torg, så samlas folket varje lördag utanför Helins på gatan? Man skulle kunna göra som Rådhuset i Sigtuna, i samband med festvåningen, ha borgerlig vigsel med bröllopsnatt på hotell. Jag tänkte just på berättarkvällen som ABF hade på biblioteket. Här skulle det vara perfekt att ha liknande aktiviteter. Tänk att ha en julmarknad på en upplyst Bollnässtuga där man kan gå in och få en kopp kaffe, lussekatt samt varm glögg.

På sommaren har man marknader samt något för barnen. Vi har två stora bagerier i Bollnäs som kan leverera bröd till det nya kaféet. Söderhamn har en stor galleria, men har ni sett om den har någon mötesplats förutom Berget? Vi bor i Hälsingland i en liten stad vid de ”blå bergen”, så inga fler stora betongklossar på vårt torg. Vi har också en stor konstnär, Mårten Andersson, som målade de blå bergen. Den målningen betalades av stadens köpmän. Den finns nedmonterad och bevarad, så det är bara att ta fram den igen.

Kerstin Ohlson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons