Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återinför hundskatten i kommunerna

/

Låt hundägare betala skatt, menar signaturen Attackerad.

Annons

Antalet hundar i Sverige har ökat markant de senaste åren. Brevlådor och staketstolpar har blivit hundtoaletter. Många hundägare (mest kvinnor) tar hand om hundskiten på ett bra sätt. Dessvärre finns det hundägare som låter hunden göra sina behov på trottoaren och som ibland i mörkret kastar in den gröna påsen i trädgårdar. Det finns hundlatriner!

Finns det lokala bestämmelser för hundhållning? Jag och säkert många med mig anser att en hund ska vara kopplad vid en promenad i samhället. För en tid sedan såg jag en hund som inte var kopplad. Den hunden skulle jag inte vilja möta. I Danmark har man förbjudit 13 olika aggressiva hundraser, bland andra pitbullterrier, amstaff och amerikansk bulldogg. I Norge har man också ett förbud för vissa hundraser pitbullterrier, tosa inu, med flera.  I Sverige, den vilda vargens förlovade land, har man inga förbud. Sverige borde se över sin lagstiftning.

Åtminstone skulle det behövas en licens och en grundläggande utbildning för att få äga en hund av en aggressiv ras. Det behövs ökade skatteinkomster i våra kommuner. Hundägandet är en kostnad för kommunen. Hundägare borde få bidra till detta genom en registrering och en progressiv hundskatt.  

Attackerad 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons