Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återigen detta landsting…

Ser i fredagens Ljusnan att landstinget tänker stänga ute Mitt Hjärta från budgivningen när det gäller den framtida driften av Bollnäs sjukhus. Som medborgare drar jag bara en djup suck över den inkompetens som fört oss ända hit.

Annons

Ser i fredagens Ljusnan att landstinget tänker stänga ute Mitt Hjärta från budgivningen när det gäller den framtida driften av Bollnäs sjukhus. Som medborgare drar jag bara en djup suck över den inkompetens som fört oss ända hit. Nu sitter de som genom sina beslut om nybyggnationer/neddragningar/ambulansvanvård etcetera kastat bort skattebetalarnas pengar utan någon som helst respekt och kunskap, återigen och ¨skrivbordsplanerar¨ om hur bra det ska bli, bara de får bestämma lite till.

Hittillsvarande felbeslut har gjort att ekonomin rasat ihop fullständigt, och nu gör de sig breda med att man som entreprenör måste ha en omsättning på minst 300 miljoner kronor. Vad finns det för kompetens bakom det kravet? Är det samma ¨kompetens¨ som beslutade om nybyggnation i Bollnäs, för att innan det ens var klart tala om nedläggning, och sedan ersatte en fungerande vård med livsfarliga ambulanstransporter?

Då ger jag inte mycket för det hela. I min bok räcker det med de resultat som Mitt Hjärta redan visat när det gäller hjärtvård och skötsel av hälsocentraler. Är det inte dags att skrota landstinget nu? Det är en kvarleva från en svunnen tid, vilken dessutom verkar dra till sig synnerligen inkompetenta politiker, och tjänstemän. Eller är det kanske så att man på sikt inte vill ha någon fungerande vård i den här delen av landet, för då förstår jag bättre att man vill utestänga seriösa aktörer, vilka vill skapa trygghet med fasta läkare och en högkvalitativ verksamhet.

Det är dags att vi medborgare vaknar, och vässar våra pennor inför valet den 19 september och kryssar in seriösa, kunniga politiker, oavsett partifärg, i stället för den totala okunnighet som nu tycks råda.

Tommy Löberg

Rengsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons