Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ärlighet ger respekt, Tobé

Den moderata riksdagsledamoten Tomas Tobé får gärna tala uppskattande ord om vår skola i Ovanåker (10/11). Jag tar med glädje emot dem å skolans vägnar men vill fortfarande vara tydlig med att det inte har något med kommunens politik att göra.

Annons

Lärarlyftet är statliga kompetenspengar som blev till för att regeringen införde det obligatoriska kravet på lärarlegitimation, ett krav som på många sätt ställer till problem för mindre kommuner. Pengarna söks av varje skola och lärare på eget initiativ utan någon inblandning av kommunens politiker. Detta vet Tobé som ordförande för utbildningsutskottet och ändå åker han runt och låtsas berömma borgerliga kommunpolitiker för deras goda politik att utnyttja en alliansreform. Helt oseriöst i mina ögon.

Om Tomas Tobé vill bli bemött med respekt borde han kanske låta bli att medvetet provocera och förolämpa människor i sin omgivning med barnsliga och felaktiga uttalanden även om jag förstår att han gör det i sin iver att visa fram hur duktig hans moderata regering är.

Jag umgås ofta med olika borgerliga politiker från kommuner och regioner runt om i Sverige och andra länder och jag har den största respekt för deras politiska kunnande och arbete även om vi inte alltid har samma åsikt. Men så är dom inte heller några rappa slagordspolitiker utan politiker som vet vad som krävs för att få den kommunala verkligheten att gå ihop.

Så min uppmaning till Tomas Tobé är att han ska sluta spela missförstått offer och i stället fortsätta åka runt och berömma människor, men berömma rätt människor för rätt sak samt visa ett gott politiskt omdöme. Sådant väcker respekt.

Yoomi Renström (S)

kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons