Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arena på SJ-området självklart

Debatten om en bandyarena i Bollnäs är het just nu. Men frågan handlar inte om en bandyarena på Sävstaås eller på det gamla lokstallsområdet. Den frågan är fel ställd.

Annons

Om det bara handlar om – som majoriteten resonerar – en inomhushall antingen på SJ-området eller på Sävstaås, har vi reducerat ärendet till en ren bandyfråga, och det är olyckligt för kommunens framtid. (Dessutom vill ju inte klubben ha en hall på Sävstaås!)

Frågan om utveckling av en ny stadsdel i Bollnäs är överordnad frågan om en bandyarena eller ej. Om vi bestämmer oss för att utveckla en ny stadsdel på gamla SJ-området är det naturliga framtidsbeslutet att denna utveckling inleds med byggandet av en bandyarena. Arenan utgör den första pusselbiten och skapar en grund för en fortsatt utveckling av turism, småföretagande och innovationer inom miljöteknik, det vill säga vi etablerar en lokal och regional tillväxtmotor.

Vi vet inte ens om en majoritet av Bollnäsborna är intresserad av att det byggs en bandyarena. Däremot är nog en majoritet av Bollnäsborna intresserad av att utveckla en ny stadsdel i det nedgångna lokstallsområdet. Genom att säga ja till Arenabolagets erbjudande får vi dels en god start på utvecklandet av en ny stadsdel, dels en bandyarena "på köpet".

Anders Bergsten (KD)

Ingvar Persson (M)

Olov Nilsson-Sträng (BP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons