Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arena kan dra in miljoner till Ljusdal

En arena som kan husera såväl mässor, idrotts- och musikevenemang har inte bara en bra möjlighet att gå runt – den möjliggör att det även fortsättningsvis kan skapas viktiga skatteintäkter i mångmiljonklassen.

Annons

Svar till Äntligen (12/5). Vi är många från olika företagsbranscher, idrottsföreningar etcetera i Ljusdals kommun som ingår i det ”Arenanätverk” som just nu på olika sätt arbetar för etableringen av en evenemangsarena.

En renodlad bandyhall som är något helt annat och mig veterligen inte finns några planer i Ljusdal på, kommer ha extremt svårt att klara sina kostnader utan att det ska komma skattebetalarna till last.

Däremot en arena som kan husera såväl mässor, idrotts- och musikevenemang har inte bara en bra möjlighet att gå runt – den möjliggör att det även fortsättningsvis kan skapas viktiga skatteintäkter i mångmiljonklassen för oss kommuninvånare som ett direkt resultat av de evenemang som genomförs.

För att det ska lyckas måste fler aktörer inom till exempel handeln, tjänsteföretagen, turism- och upplevelseindustrin, tillverkningsindustrin och idrottsföreningar engagera sig i att skapa och genomföra evenemang som lockar till sig besökare från övriga Sverige – Mittias mässor och LBK:s World Cup är två bevis på att det är möjligt!

Att vi hittills jobbat i det tysta och varit dåliga på att kontinuerligt informera om hur projektet fortskrider är en befogad kritik som vi tagit åt oss av och nu jobbar aktivt med att hitta en lösning på.

Henrik Bruveris

projektledare för Arenanätverket.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons