Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arena ja – men inte för skattemedel

/

Jag är inte emot arenabygget, jag tycker det vore ett stort plus med en ny bandyhall. Visst är Broberg ett stort varumärke för hela Söderhamn och är det fortfarande, men det finns frågetecken.

Annons

Det byggs idrottsarenor som aldrig förr i vårt land. Visst, kan det gå bra för några kommuner, men tyvärr inte för alla. När det byggs fler och fler arenor så kan framtiden bli en helt annan än den man har räknat med. Det här är naturligtvis ett stort bekymmer för kommuner som inte har ekonomi, för att elitidrotten kräver så stora resurser.

Vi har nyss hört hur det gick för Leksand och Tegera Arena. De byggde en ny bandyhall och sedan hamnade i allsvenskan i 7 år. Det blev ju inte så att de nådde målet till elitserien. Då svek publikunderlaget och nu har de hamnat i ekonomiska besvär. Man vill nu att Rättviks kommun ska borga för ett lån på 25 miljoner kronor. Skulle det mynna ut i en framtida konkurs, så står deras kommun och skattebetalare för felsatsningen.

Det är klart att elitidrottarna önskar en ny bandyhall, det är förståeligt. Då måste den finansieras på annat sätt än att Söderhamns kommun som har ett sviktande befolkningsunderlag och stor arbetslöshet. Det är stora pengar som vår kommun satsar även till driftkostnaden.

Man måste tänka på konsekvenserna i framtiden, då det gäller Söderhamns kommuns finanser och vad man binder upp sig på för avtal.

Som sagt – gärna en bandyhall – men fordra inte att vi alla skattebetalare ska vara med och betala kalaset.

Stig Söderlund, pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons