Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslinjen kräver en utbildningslinje

Var och en ska ha möjlighet att växa oavsett bakgrund. Det är då viktigt att man får möjligheter att vidareutbilda sig, som ung, anställd, som företagare, under perioden där man står mellan två jobb eller om man av någon anledning måste ändra yrkesinriktning.

Annons

För att vara konkurrenskraftig på arbetsmarknaden är det viktigt att man har den kompetens som efterfrågas. I och med att många nu går i pension behövs det i generationsväxlingen och i framtiden människor som är beredda att ta nya språng flera gånger i livet. Med rätt utbildning kan vi skapa ökade möjligheter för företagarna att få rätt kompetens och ökade möjligheter för den enskilde att få jobb.

För att kunna hänga med i förändringarna i arbetslivets krav på kompetens vill vi socialdemokrater öka antalet platser på komvux, på kvalificerad yrkesutbildning, i högskolan, på folkhögskolorna och i arbetsmarknadsutbildning.

Vi socialdemokrater i Bollnäs kommer därför att i Bollnäs kommun jobba för att yrkesvux och yrkeshögskolan ska byggas ut i samarbete med övriga kommuner i Hälsingland. Platserna ska motsvara den enskilde individens behov och arbetsmarknadens efterfrågan. Detsamma gäller ordinarie komvux som ska kunna bedriva utbildning utifrån efterfrågan. Det är viktigt att människor även senare i livet får en möjlighet att förbereda sig för att komma in på högskolan eller annan utbildning.

Startaegetkurserna ska utvecklas och fortsätta för att underlätta och öka möjligheterna för fler att starta eget företag i vår kommun.

Ge människor möjligheter att få en första och andra chans till utbildning utifrån sina egna och arbetsmarknadens behov.

Christina Ungh

Socialdemokraterna Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons