Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslinjen gav sommarjobb

Sommarjobb begränsas ibland till något som ger ungdomar en möjlighet att tjäna lite extra pengar. Jag tror det är dags att vi reviderar denna syn på sommarjobb då de ofta är det första steget in i arbetslivet.

Annons

Jobben ger kontakter och insikter som man har nytta av när man senare i livet ska söka jobb i en ordinarie arbetsmarknad. Det ger erfarenheter av att ta ansvar, att passa tider och att anpassa sig i ett arbetslag.

Att ett sommarjobb också ger killar och tjejer möjlighet att tjäna sina första egna pengar gör inte saken sämre. Vikten av att tidigt få in en fot på arbetsmarknaden, att få möjligheter att referera till ett jobb kan aldrig underskattas.

Satsningen på sommarjobb för skolungdomar är ett led i regeringens arbetslinje, den arbetslinje som ska säkra kvaliteten i välfärden som skola, förskola och äldreomsorg

Jag kan med glädje konstatera att alliansregeringens feriejobbsatsning har resulterat i att 291 extra ungdomar i sommar fått chansen att pröva på arbetslivet i Hälsingland. De extra sommarjobben är ett resultat av de 100 miljoner av riktade statsbidrag från alliansregeringen ut till kommunerna via arbetsförmedlingen. Satsningen visar tillsammans med bland annat jobbskatteavdrag, utbildningssatsningar och en moderniserad arbetsförmedling att alliansregeringen inte bara i ord utan också i handling sätter jobben främst.

Nu har skolan börjat igen och det kommer, helt naturligt, att pratas bland ungdomar vad man gjort under sommarlovet. Ytterligare 291 ungdomar kommer att kunna prata om sina nya erfarenheter från en arbetsmarknad som de inom några få år ska vara en del av.

Sommarjobbssatsningen visar att alliansregering sätter jobben först. Den 19 september har du som väljare ett val. En regeringsduglig alliansregering som sätter jobben och därmed välfärd och tryggheten först står mot en splittrad rödgrön opposition som prioriterar bidrag. Valet är ditt.

Margareta B Kjellin (M)

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons