Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslinjen bäst för unga

Annons

Den 11 juni gick en större skara än på mycket länge ut gymnasiet i Hudiksvall. Men många gick också direkt från skolbänken till arbetslöshet och utanförskap. Arbetslösheten bland unga är mycket högre än arbetslösheten för hela befolkningen.

Sveriges framtid är Sveriges unga, och om människor hamnar i bidragsberoende i tidig ålder är risken större att man blir kvar där. Och vad har vi då för framtid? Jo, en framtid där Sverige inte jobbar och där Sverige inte går framåt.

Vänsterexperimentet vill nu göra det ännu svårare för unga att få jobb genom att göra det dubbelt så dyrt att anställa unga. Det är deras stora budgetförslag. De har dessutom två ytterligare stora budgetförslag: slakta rutavdraget som skapat mängder med nya gröna och vita jobb, samt införa ett särskilt höginkomsttagarbidrag där den före detta vd:n får 6 000 kronor mer i månaden för att inte jobba, samtidigt som sjuksköterskan som jobbar får en skattesmäll på 500 kronor i månaden.

Experimentet måste därför stå till svars för detta och svara på en fråga till oss unga: hur ska ett enda av era tre största reformförslag skapa ett enda nytt jobb för unga i Hudiksvall och i Sverige?

Vi i nya Moderaterna och Moderata Ungdomsförbundet tror inte att några av dessa förslag kommer leda till några jobb. Däremot tror vi på att fortsätta på arbetslinjen. Göra det mer lönsamt att arbeta och göra det enklare och billigare att anställa unga och människor långt ifrån arbetsmarknaden om de offentliga finanserna tillåter det.

Sofie Asp

Fredric Segerbrand

Joel Skoglund

Moderata ungdomsförbundet Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons