Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsförmedlingen – arbetsförnedringen?

Arbetsförmedlingen i Ljusdal, det är avdelningen som inte vill hjälpa de arbetslösa till att ha chans att få ett jobb.

Annons

Det jag vill berätta varför det kanske känns så för många är detta: Man får en handledare, denne handledare bokar en tid en torsdag, klockan 15. Man kommer dit och sätter sig i soffan klockan 14.45 och väntar på sin handledare. Klockan blir 15.05, 15.10 och till sist 15.15, man undrar vad som händer. Kundtjänsten är full av folk så man väntar på sin tur. Till slut kommer en person fram och frågar om man vill ha hjälp. Jag berättar att jag ska träffa min handledare och säger namnet på denne person. Kundtjänsten bara tittar på mig och säger: Jaha, ja men han är ledig i dag eller så har gått hem för dagen... Jaha? Jag försöker ringa personen i fråga, inget svar. Ringer sedan ett tiotal gånger till, men inget svar. Skickar mejl, men får fortfarande inget svar. Går ner på arbetsförmedlingen och får en ny arbetsförmedlare, som jag får reda på att jag ska träffa 2–3 veckor senare.

Jag vill inte vänta utan ha ett jobb så snabbt som möjligt, så jag går ner igen för att fråga om jobb på annan ort, men får till svar att jag får vänta helt enkelt. Jag förstår att jag är en av många som vill ha jobb, men vi måste få hjälp med detta av arbetsförmedlingen. Jag har utbildning, men det finns ju inte några jobb inom detta i Ljusdal, tyvärr. Sedan fick man en kallelse till AMS igen, denna gång på "Jobbgaranti för unga" eller något. Det innebär att man jobbar 100 procent men får ut a-kassa, så jag ska jobba 100 procent och få ut hälften av vad en 100-procents tjänst annars ska få typ. Jag förstår att detta kan vara bra för dem som är unga och aldrig haft ett jobb, men det är tyngre för oss som jobbat i 4–5 år och har räkningar att betala. Det kommer gå åt bensin till bilen, matlådor och så vidare. Det kanske man borde få hjälp med av AMS också då?

Fundersam hur saker och ting är...

Anonym

Svar från Arbetsförmedlingen:

Anledningen till att din handledare uteblev från ert möte känner jag inte till men ibland händer saker som man inte rår över. Du som arbetssökande ska naturligtvis informeras i god tid om bokade möten måste ställas in så att ni kan hitta en ny tid som passar er båda. Du ska även kunna förvänta dig att din handläggare återkommer om du lämnat meddelande på telefon eller mejl.

Att det inte skedde i ditt fall är väldigt olyckligt och jag beklagar verkligen detta.

Jag vill att du kontaktar mig så vi kan reda ut de oegentligheter du drabbats av.

Mikael Ohlsson

arbetsförmedlingschef i Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons