Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äras den som äras bör

Trevligt på folkan men vem gjorde egentligen vad?

Annons

Team Hanna på Ljusne Folkets Hus var Gunnar Ohlssons projekt från början till slut! Det var en succé! I den efterföljande artikeln i Söderhamns-Kuriren får man uppfattningen att det är Folkets Hus-föreningen med Carina Gard i spetsen som haft det mesta arbetet för genomförandet och att Gunnar O var ute efter att ta åt sig äran. Det enda mig veterligt som Folkets Hus bistod med var att fakturera sponsorerna som Gunnar O jagat fram. I övrigt ingenting! Arbetsvilliga damer från Konsumföreningen i Ljusne bredde alla mackorna! Kaffet var sponsrat. Gunnar jobbade i flera månader med planering, jaga sponsorer, annonsering, samla sina vänner och städa Folkets Hus, byta lampor, se till att jämna ut gruset utanför. Ja, han fixade allt och gick ner två kilo på kuppen. Utan Gunnar O hade det inte blivit någonting. Jag förstår att Carina Gard och styrelseledningen tyckte det var jobbigt annars kanske vi hade sett ett levande Folkets Hus långt tidigare. Vad jag vet var Folkets Hus-föreningens ledning så utarbetad av ingenting efter kvällen att man inte ens orkade säga tack. Det bildades en kommitte för cirka en månad sedan för att få Folkets Hus mer levande. Undertecknad blev invald av mötesdeltagarna. Jag har inte hört ett ord mer om detta ännu.

Och Agneta Brunzell, jag tycker att din undersökande journalistik är en bottennotering.

Det delas ut alldels för lite bragdmedaljer. Hojt Ljusne.

Kjell "Masen" Olsson

stolt Ljusnebo.

 

 

Svar från Ljusne Folkes Hus

Självklart ska den som gjort arbetet äras och i detta fall Gunnar Olsson och ingen annan.

Såg det ut som om vi i styrelsen var ute efter äran så beklagar vi det, informationen till Agneta Brunzell var att Gunnar Olsson gjort hela arbetet och att det var butiksråden på Konsum som brett smörgåsarna och att det var ett antal personer med vid uppstädningen inför evenemanget.

Ett offentligt tack är som du påpekar en stor miss av oss i styrelsen. Vi har personligen tackat Gunnar och alla de som varit behjälpliga i arbetet inför körslaget. Vad gäller den kommitté som tillsattes har styrelsen ingen insyn i.

Stolta Ljusnebor i styrelsen för Folkets Hus i Ljusne

genom

Carina Gard

 

Söderhamns-Kurien svarar:

Kuriren berättade om körfesten och stressen under kvällen som drog fullt hus. Vi har också berättat att initiativtagaren och eldsjälen är Gunnar Ohlsson, både i en artikel inför arrangemanget och i artikeln från evenemanget.

Att det finns en konflikt som pyr mellan Folkets hus-föreningen och Gunnar Ohlsson har inte kommit till vår kännedom förrän nu. Därför fanns det ingen anledning för oss att bedriva undersökande journalistik i samband med körbesöket i Ljusne.

Mattias Guander

nyhetschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons