Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är ni värda förtroendet?

Om kommunen inte frivilligt får återta torget i enlighet med gällande avtal är en juridisk process nästa steg. Tiden är definitivt inne för att välja väg.

Annons

Jag har senaste månaderna skrivit ett antal insändare om Brotorget i Bollnäs centrum. Min första insändare infördes i Ljusnan 30 december 2009. Då reagerade jag på den desperata byggstarten som var allt annat än byggstart.

Märkliga uttalanden och göranden från främst kommunledningen har fått mig att fortsätta med mina insändare. Under de senaste tre månaderna har jag haft många kontakter med för mig både kända och okända personer i kommunen som uttrycker de känslor, som kommer till uttryck, när vardagen störs på ett otrevligt sätt.

Människorna uttrycker förtvivlan, vanmakt, ilska, förvåning, frustration, uppgivenhet, besvikelse. Alla ifrågasätter hur våra beslutande förtroendevalda kunde ställa till det med stadens enda fungerande torg på det sätt som skett.

När man på senaste tiden och fullmäktigesammanträdet den 29 mars får belägg för, att kommunledningen hållit på med ett obegripligt och pinsamt dubbelspel under hösten 2009 samt de första månaderna detta år, samt vidare agerat i strid mot fullmäktigebeslut och avtal, undrar man, hur ni övriga kommunpolitiker reagerar.

Hur ser ni på era roller som representanter för era väljare? För er egen skull och för allmänhetens tilltro för det politiska systemet förutsätter jag, att ni rannsakar er och alla skeenden i affären och påbörjar arbetet med att återupprätta förtroendet för er.

För ni kommer ju, åtminstone de flesta av er, tydligen att fortsätta som förtroendevalda och därmed behöva väljarnas förtroende. Anser ni att ni är värda det som ni agerat hittills?

Om kommunen inte frivilligt får återta torget i enlighet med gällande avtal är en juridisk process nästa steg. Tiden är definitivt inne för att välja väg. Själv tror jag, att motparten inte vill eller vågar gå in i en juridisk rättsprocess, då alltför stora kostnader/skadestånd riskeras.

Förutom att återställa torget med allt vad detta innehöll vid avtalets tecknande (plattor, träd, relief, vattenspel, byggnad) måste också motparten vara beredd att erlägga 3,5 miljoner kronor för vad Brostugans hyresgäst erhöll för att lämna byggnaden.

Processen, om det mot all förmodan skulle bli en juridisk process i tingsrätten, kanske kommer att ta ett år eller något mer, men den tiden får det ta för att få ett tillfredsställande slut på affären.

Processen eller förhandlingen som nu måste inledas ska givetvis ske utan att dagens kommunledning medverkar. Det finns förmodligen lämpligare arbetsuppgifter åt dem till dess ny mandattid startar. Nu krävs att en advokatfirma anlitas och styr upp det hela!

Yngve Käck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons